Derek asculta inmarmurit,nevenindu-i a crede ceea ce mama lui,Priscilla do Santo,ii comunicase.
Rasul lui baritonal a izbucnit deodata.
-La naiba,mama!Iti arde de gleme?Nu prea am chef azi de glume de genul.
-Nu e nicio gluma,Derek,a zis Priscilla cu vocea ei glaciala.
-Cum te-ai putut gandi la asa ceva?Nu!a zis el dur.Nici sa nu te gandesti ca voi accepta!
-E in interesul nostru....Si asa lumea a inceput sa vorbeasca ca iti petreci noptile prin paturile curvelor de la bordelul Gradina Raiului si arunci banii la jocurile de poker.E vremea sa te asezi si tu la casa ta.Si poate asa nu o sa mai fie discutii pe seama ta si.......ne alegem si cu ceva pamant bun.
Derek se uita la ea si nu-i venea sa creada.
-Si ce imi pasa mie ce vorbeste lumea?Sa vorbeasca cat vrea.Nu imi pasa.
-Uite ca mie imi pasa!a tipat Priscilla.Oricum deja am vorbit cu bunicii fetei.Totul e aranjat.
-Nu accept!a tunat vocea lui Derek.Stiu pentru ce vrei aceasta casatorie.Pentru acele terenuri blestemate pe care le doresti de cand te-ai casatorit cu tata.Dar ia-ti adio de la ele!Pentru ca nu ma voi lega la cap cu o pustoaica doar pentru ca vrei tu niste pamant.
-Vei face ce zic eu!Ai inteles?Atata timp cat eu sunt in viata vei asculta de mine.Nu am sa te las sa ajungi de rasul tuturor.Nu imi pasa ca iti iei o amanta sau un bordel intreg dupa casatorie,dar te vei casatori cu ea.Si vreau acele pamanturi!
-Eu nu am nevoie de o sotie!Plec la Keypoint.Nu ma astepta la cina.Credeam ca azi ai vrut sa vin pentru ca maine e comemorarea tatei,dar vad ca tu ai alte planuri.Asa ca nu ma astepta la ,,nunta''. zise el si isi lua palaria de pe scaun.
-Ba ai sa vii.Ai sa te razgandesti singur.
-La revedere,mama,zise el si iesi pe usa.
Credea ca pentru niste pamant aveam sa accept sa ma casatoresc?gandi el imbufnat.Se insela amarnic.Si daca acceptam,ce aveam sa-i spun Joannei?Doar ii promisesem ca aveam sa ii fiu fidel pana ce parintii ei se intorceau ca sa o pot cere in casatorie.Nu puteam sa o dezamagesc.
Tarziu,la cateva ore dupe ce ajunsese la Keypoint,servitorul mamei sale veni cu o scrisoare pentru el.
Era atasata si o scrisoare in care era scrisa o clauza din testamentul tatalui sau pe care nu o stia.
Ca sa mai poata avea ferma de la Keypoint trebuia sa fie de acord cu alegerea mamei lui daca nu se casatorea pana la varsta de 27 ani,in caz contrar ferma trecea pe numele mamei lui si era libera sa faca ce dorea cu ea.
La dracu1Asta era santaj.Priscilla stia cat de mult iubea Derek ferma.Ca acesta era caminul lui,nu casa aceea din oras,rece ,in care nu se simtea niciodata ca acasa,asa cum se simtea la Keypoint.
Si de ce tocmai acum afla de clauza asta din testament?Cum de fusese Eric do Santo convins ca el nu isi poate gasi o sotie si ca alegerea Priscillei pentru el avea sa fie cea corecta?
Ce avea sa faca?